Crowdfunding helpt overleven

geld2

Crowdfunding helpt overleven.

In de Volkskrant van 8 augustus 2015 staat een interessant artikel over assertief zijn en  onverwachte mogelijkheden vinden om te blijven leven ondanks levensbedreigende kanker.

De in Nederland wonende Danny van Brenk heeft een zeldzame vorm van kanker. Namelijk kanker aan de galweg. Hij had nog een paar maanden te leven door vergaande uitzaaiingen in de lever.

Danny, 33  jaar en vader van twee jonge kinderen, legde zich niet bij het medische vonnis neer en nam contact op met een van de beste kankerziekenhuizen ter wereld.

Hij kreeg te horen dat hij op eigen kosten wel kon worden behandeld. Daarna slaagde hij er in om in tien dagen de benodigde 150.000 euro bij elkaar te krijgen door crowfunding. Deze opmerkelijke prestatie lukte dankzij vrienden, sportverenigingen, online veilingen, giften van wildvreemden en andere opmerkelijke acties.

De manier van crowdfunding is niet zo vanzelfsprekend. Niet iedereen is zo gemotiveerd en in staat zijn belangen op een zo persoonlijke wijze  te behartigen. Er zijn veel zaken die je zelf moet uitzoeken en afdwingen om eventueel  toch tot genezing van kanker te komen!

Het praktische voorstel van Danny van Brenk is  een platform te maken waar patiënten terecht kunnen om te achterhalen waar ter wereld ze de beste behandeling kunnen krijgen. De resultaten daarvan kunnen immers ook leiden tot meer efficiënte en reguliere behandelingen in internationaal verband.

In het huidige stadium doet een kankerpatiënt er verstandig aan om bij vrienden, collega’s of  kennissen die werkzaam zijn in het medisch circuit te vragen naar andere mogelijkheden voor genezing van zijn kanker dan de gebruikelijke behandeling in zijn ziekenhuis.

Wellicht is het dan ook de aanleiding voor gemotiveerde  belangstellenden om werkgroepjes te vormen om een dergelijk platform op te zetten en in later stadium politieke partijen er bij te betrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *