Kritische website over kanker en informatie

 

Deze blog is geen klaagforum over kanker, maar een blog om adviezen en tips te verzamelen hoe je door slim te managen maximale genezing  kunt bereiken tijdens opnamen in ziekenhuizen en in de persoonlijke leefomgeving.

Huisartsen, specialisten en medisch personeel in ziekenhuizen zijn helaas niet altijd de juiste sparing partners om problemen op te lossen of met een verfrissende blik naar de medische gang van zaken te kijken.

Het begrip protocol is meestal doorslaggevend in de dagelijkse gang van zaken. Afwijken van het protocol dankzij de inzet van de patiënt om tot een beter resultaat te komen wordt meestal als lastig ervaren.

Kanker vreet energie en dat is zelfs in de jaren van herstel nog duidelijk voelbaar. Het aangetaste lichaam, in combinatie met stress, maakt een patiënt helaas niet altijd tot een gelijkwaardige gesprekspartner. Voor, tijdens en na de behandelingen!

Niet iedereen ligt na een zware operatie onder invloed van versuffende pijnstillers met een laptop in bed om de gang van zaken te checken en daarna in overleg te treden met behandelende artsen.

Hier geldt dan ook vaak de dooddoener: de dokter zal het wel weten. Familie, vrienden en kennissen treden soms op als ongevraagde bemiddelaars. De situatie wordt daardoor nog lastiger voor de patiënt.

Mijn persoonlijke ervaring met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen en overig medisch personeel is dan ook de motivatie voor het maken van deze blog.

Het moet beter kunnen!

Het efficiënt omgaan als patiënt met de gezondheidszorg en inzicht verkrijgen in mogelijkheden om optimaal te herstellen is immers een geslaagde vorm van het managen van kanker.

Ik ben een fanatieke hardloper. Toen dat door kanker voorlopig niet meer mogelijk was en ik in de behandelfase terecht kwam, kocht ik nieuwe sportschoenen en een super functioneel  sporthorloge.

Als een tijdelijk geblesseerde loper, met desondanks geplande wedstrijden in de agenda, presenteerde ik mij dan ook in het ziekenhuis.

Door mijn actieve benadering overheerste niet de kanker, maar mijn inzet er tegen.

Lag zo weinig mogelijk in bed en maakte rondjes door het ziekenhuis. Desnoods met infusen verbonden.

Door een positieve instelling gaan artsen en overig medisch personeel mee in je drive en bevorderen daardoor gezamenlijk je herstel.

Mijn vraag aan jou is: mail mij hoe je in een bepaalde situatie het toch voor elkaar kreeg door met eigen inzicht of ervaring je medische behandeling te verbeteren.

Dan kunnen wij deze informatie gezamenlijk gebruiken om kanker beter te managen.

Ben benieuwd!

Hans van der Mark

IMG_0032

Actuele medische informatie:

April 2017 is de behandeling beëindigd.

Juni 2018 scan en darmonderzoek als laatste controle

Sporten:

dagelijks fitness

hardlopen

deelname wedstrijden

crossen

Leeftijd 73

Conditie: prima

Leefstijl: vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *