Sterftecijfers kanker

UMC St Radboud publiceert sterftecijfers kanker
 Het UMC St Radboud publiceert voortaan de sterftecijfers van de behandeling van longkanker en kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen. Op de website van het ziekenhuis is te lezen hoeveel patiënten het ziekenhuis behandelt en welk percentage het overleeft.

Het Radboud maakt als eerste ziekenhuis in Nederland cijfers bekend over de uitkomsten van de behandeling van kanker. De cijfers zijn verzameld door de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal kankercentrum Nederland (IKNL).

Daarnaast worden de wachttijden en ervaringen van patiënten met deze vormen van kanker openbaar gemaakt. Zo kunnen mensen de juiste informatie vinden over hun ziekte en de daarbij behorende behandeling.

Transparantie
“We willen transparant zijn over uitkomsten van zorg. Niet alleen om zichtbaar te maken welke kwaliteit we leveren, maar ook om onze zorg te verbeteren. Patiënten dienen de best mogelijke behandeling te krijgen”, zo vertelt Melvin Samsom, voorzitter Raad van Bestuur.

Eerst publiceert het ziekenhuis alleen de overlevingskansen van longkanker en gynaecologische kanker, zoals baarmoederhals- en eierstokkanker. Het streven van het Radboud is dat in een later stadium de uitkomsten van alle soorten van kanker openbaar gemaakt zijn.

 Bron: UMC St Radboud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *