Prostaat en kans op kanker

prostaat

Prostaat en kans op kanker.

Mannen hebben de pech van 1 op 10  om prostaatkanker te krijgen. Huisartsen geven aan patiënten meestal het nogal vrijblijvend advies om zich niet al te veel zorgen te maken. De kans is niet zo groot en de PSA waarden kunnen ook nog behoorlijk schommelen. Je kunt er vaak heel oud mee worden is blijkbaar een valide argument.

Als prostaatkanker in uw familie voorkomt is het vooruitzicht misschien een beetje ongunstiger. De kans is dan  5 tot 10% groter om het te krijgen. Een verwijsbriefje van uw huisarts is dan nodig om dit te laten onderzoeken bij de afdeling Genetica van uw ziekenhuis. De huisarts is vaak bereid u een test te laten doen om uw PSA waarden te onderzoeken en een scan is misschien een optie.

Kortom: een assertieve patiënt kent veel mogelijkheden in een traject ter behandeling van eventuele prostaatkanker.

Maar een slimme en efficiënte methode is bijvoorbeeld vooraf op de site van Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te gaan snuffelen. Uitstekende informatie treft u daar aan over de mogelijkheden van behandelingen door in prostaatkanker gespecialiseerde artsen. Meer dan in andere ziekenhuizen.

Vergelijken van ziekenhuizen is een onmisbare overlevingsstrategie!

Vooral preventief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *