Behandeling prostaatkanker

Prostaatkanker

Prostaatcarcinoom (prostaatkanker) is een woekering van klier cellen in de prostaat. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij mannen boven de 40 jaar. Het mannelijk hormoon testosteron speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van prostaatcarcinoom. Ook het westerse eetpatroon (rood vlees, dierlijke vetten, weinig groente en fruit) is mogelijk van invloed. Erfelijke factoren spelen eveneens mee, gezien het verhoogde risico bij kinderen van vaders en andere verwanten met een prostaatkanker.

Symptomen bij prostaatcarcinoom

Prostaatcarcinoom kan zich zonder een enkele klacht ontwikkelen. In een later stadium kunt u problemen krijgen met plassen en de stoelgang. Bij uitzaaiingen kunt u pijn in de botten en lymfeklieren voelen. Ook kan de kwaliteit en kwantiteit van uw sperma veranderen.

Sneldiagnostiek prostaatcarcinoom

Het Antoni van Leeuwenhoek biedt voor prostaatcarcinoom sneldiagnostiek aan. Lees hier meer over op de pagina van Sneldiagnostiek Prostaatkanker.

Second opinion na diagnose kanker

Het is mogelijk dat bij u elders de diagnose kanker is gesteld maar u graag een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek wilt aanvragen. Lees meer over second opinion en hoe dit verloopt in ons instituut.

Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken en behandelingen kunnen, maar hoeven niet toegepast te worden. De onderzoeken en behandelingen hangen onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

Diagnostiek

Om de diagnose prostaatkanker te kunnen stellen, worden de volgende onderzoeken verricht:

Bron: Antoni van Leeuwenhoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *