Overlevingskans maagkanker.
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de relatie van maagkanker met voeding en leefstijl.
Het is het grootste onderzoek op dit gebied sinds 2007.
Uit het rapport blijkt dat het drinken van 3 of meer alcoholische dranken en het eten van bewerkt vlees het risico op maagkanker verhoogt.
Ook is het nieuw dat overgewicht een belangrijke risicofactor is voor het ontstaan van maagkanker.
Voor het nieuwe rapport is wereldwijd onderzoek gedaan naar voeding, lichaamsgewicht, lichaamsbeweging en de kans op toename van maagkanker.
In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 1.500 mensen de diagnose maagkanker.
Omdat de ziekte pas in een laat stadium wordt ontdekt is na 5 jaar na de diagnose maar 20% van de patiënten nog in leven.
Maagkanker komt vaker voor bij mannen dan vrouwen en de meeste patiënten zijn ouder dan zestig jaar.
Door een andere leefstijl: geen alcohol, meer bewegen, gezond gewicht behouden en geen bewerkt vlees meer eten, kan circa 17% van nieuwe gevallen van maagkanker worden voorkomen.
Bron: WKOF. Blikopnieuws.
Dit is een site om informatie en tips te geven hoe je door slim managen maximale genezing kunt bereiken.