Gevaren van nieuwe technologie

operatie

Gevaren van nieuwe technologie

Aan het te snel invoeren van nieuwe technologie in ziekenhuizen zijn gevaren verbonden. Het RIVM maakt hiervan melding in een recent rapport. Het is niet aan te bevelen in de ontwikkelingsfase van apparatuur grote groepen van patiënten daar mee te gaan behandelen.

De morcellator, die voor het verwijderen van vleesbomen al enkele jaren proefondervindelijk in ziekenhuizen wordt gebruikt, blijkt ernstige problemen te veroorzaken. Dit apparaat kan bij operaties kwaadaardige kankercellen losmaken. Nadien kunnen deze cellen niet meer worden verwijderd. Met alle gevolgen van dien!

Het is tevens raadzaam dat in ziekenhuizen nauwlettend wordt toegezien op het gebruik van bewakingsapparatuur. De aanwezige wifi netwerken kunnen niet altijd meer correct de hoeveelheid signalen verwerken. En het toeziend personeel wordt overbelast om de noodzakelijke controles goed uit te voeren.

Het is aan te bevelen contact met je specialist op te nemen wanneer bij een operatie gebruik wordt gemaakt van een morcellator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *