Mindapp en toepassing door Microsoft

mind app

Mindapp en Microsoft

In de Volkskrant van 26 augustus 2015 is een interessant artikel verschenen over de hulp van Microsoft om een Mindapp te ontwikkelen. Het Hersentumor Centrum van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc krijgt ondersteuning  van Microsoft voor de ontwikkeling van de Mindapp.

De aan hersentumor lijdende Frederik van den Broek heeft als beroep industrieel ontwerper. Na een eerdere operatie, chemokuur en bestraling leek hij genezen, maar in het voorjaar is gebleken dat de hersentumor is teruggekomen.

Een nieuwe kuur slaat niet meer aan en hij is uitbehandeld.

Tijdens deze ziekenhuisopname krijgt Frederik toevallig een behandelschema in handen voor patiënten met een wel erg ingewikkelde voorschriften om alle handelingen bij te houden en te verrichten. Hierdoor krijgt hij de ingeving om een speciale app te ontwikkelen

Door zijn kennis met het maken van apps voor zijn vorige klantenkring, zag hij de ultieme mogelijkheid om zijn ervaring voor andere patiënten ook te kunnen toepassen.

Een Mindapp is een app waarmee je het ziekteproces kunt managen. De Mindapp moet werken als een geheugensteun en dat is bijzonder handig als je een groot deel van je geheugen en hersenwerking mist.

Je kunt hierdoor je afspraken in het ziekenhuis regelen en daardoor de behandeling beter managen. Je medicijn gebruik overzichtelijk houden en makkelijker vertellen aan de artsen welke geneesmiddelen je gebruikt.

Het project verkeert nog in de proeffase, maar als het gereed is zal Frederik van den Broek er niet meer zijn, maar wel blijvend hebben bijgedragen aan een zeer handige app voor het gebruik in ziekenhuizen en voor de patiënten