Tekort aan betaalbare medicatie

medicijnen

Tekort aan betaalbare medicatie.

Over ongeveer 25 jaar zijn er naar verwachting voldoende betaalbare en werkzame medicijnen om kanker in een chronische ziekte te veranderen. Als je tot de pechvogels behoort om nu kanker te hebben, is dat toekomstperspectief bestemd voor je kinderen of kleinkinderen. Kortom: de komende generaties.

De kankerpatiënten in Nederland krijgen helaas nu al niet altijd de benodigde medicatie om langer te leven of zelfs te overleven.

De dwingende afspraken van de Maximalisering van de Gezondheidszorg om de kosten te beheersen is hier de oorzaak van. Er zijn geregeld specifieke behandelingen niet uit te voeren door extreme prijzen van medicatie die niet passen in het budget van de Gezondheidszorg.

Ziekenhuizen kunnen wel in specifieke omstandigheden voor kankerpatiënten een oplossing vinden of andere afspraken hebben met ziektekostenverzekeringen.

Voor wie zelf voldoende financiële middelen heeft of aan crowdfunding doet zijn er wel mogelijkheden om naar een buitenlands hospitaal af te reizen voor een noodzakelijke behandeling.

Informeer eerst nauwgezet of er een ziekenhuis in Nederland bereid is uit andere financiële middelen of fondsen toch de kostbare behandeling uit te voeren.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *