Gezonde en verwoestende cellen

foto kankercellen

Gezonde en verwoestende cellen.

Normaal hebben cellen een eindig leven. Cellen delen zich veelvuldig en sterven dan af zonder verdere schade te veroorzaken in je lichaam. Kankercellen hebben helaas de verwoestende eigenschap zich oneindig te kunnen delen.

Gezonde cellen komen daardoor in de verdrukking en kunnen geen signalen meer in je lichaam afgeven om de agressieve kankercellen tot staan te brengen. De voeding van de kankercellen gaat daarbij ten koste van gezonde cellen.

Deze beschrijving van kanker is opzettelijk summier gehouden. De oorzaken van kanker, de vele soorten en  de talloze complicaties, worden hier niet benoemd. Het gaat om het duidelijk besef van de kankerpatiënt wat er zich in hemelsnaam in zijn lichaam afspeelt.

Hoe ga je met zo’n dilemma om?

Iedereen probeert die vraag op zijn eigen wijze te beantwoorden. Domme pech, noodlot, erfelijkheid, slechte levensgewoonten of andere plausibele verklaringen.

Maar wat is het meest functioneel?

Aanvaarden van de situatie of vechten tot het bittere eind? Welke beslissing je ook neemt, het is zinvol te weten wie je vijand is en welke vernietigende technieken hij gebruikt om je ten gronde te brengen.

Het verwerven van informatie over je ziekte is een bewijs van sterke drang om te overleven. Hopelijk kunnen je partner of je naasten hierin liefdevol delen en er begrip voor opbrengen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *