Wetenschappelijke informatie over kanker

medische informatie

Wetenschappelijke informatie over kanker.

Internet biedt erg veel informatie over kanker. Als je bang bent dat je misschien kanker hebt, is het niet erg gemakkelijk om de juiste informatie te vinden. Websites en forums zijn er genoeg. Door alleen maar vluchtig allerlei websites te bekijken zijn heldere conclusies vaak ver te zoeken. In zo’n situatie is het beter om een goed gesprek met je huisarts te hebben om de onrust bezweren.

Gericht zoeken op internet naar informatie over kanker als er inderdaad door specialisten kanker bij je is geconstateerd, brengt veel meer structuur in je zoekopdrachten. Websites van universitaire ziekenhuizen kunnen je daarbij uitstekend helpen en leveren een schat aan duidelijke informatie op.

Als je er mentaal tegen bestand bent, kun je kijken op de websites van ziekenhuizen met een ruim aanbod van filmpjes over operaties en andere medische behandelingen. Door het bekijken van zulke beelden krijg  je een betere indruk over de behandeling van je kanker.

Bij zeldzaam voorkomende kankersoorten is het soms noodzakelijk om zelf via internet internationaal en nationaal medisch getoetste publicaties na te lezen. De daardoor verworven kennis kun je dan misschien gebruiken tijdens de gesprekken met de behandelende artsen of specialisten.

Niet om nodeloos te discussiëren, maar omdat de kans bestaat dat je positief kunt bijdragen aan je behandeling. Elke medicus weet immers dat het onmogelijk is dag in dag uit kennis te nemen van alle wetenschappelijke publicaties die zijn verschenen over specifieke en gebruikelijke kankerbehandelingen.

Je helpt daarmee niet alleen je zelf, maar wellicht ook andere kankerpatiënten!

Succes er mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *