Hypotheek en nadelen van ziek zijn

hypotheek

Hypotheek en nadelen van ziek zijn.

De enerverende periode van bezoeken aan specialisten, operaties, bestraling, chemo therapie en alles wat bij het ziekteproces hoort, vergt al genoeg aandacht en energie.

De afwikkeling van je financiële zaken raken daardoor op de achtergrond. Was je al enthousiast bezig met het aanvragen van een hypotheek dat in je budget paste, dan ontstaan er ineens acute problemen.

Het is gebruikelijk om bij het afsluiten van een hypotheek een levensverzekering af te sluiten. Aangezien je verplicht bent om de kredietverlener te melden dat je medische situatie anders is geworden, ontstaan er dan acute problemen.

Er zijn wellicht mogelijkheden om toch een hypotheek af te sluiten tegen ongunstige voorwaarden. Maar het blijft een probleem!  Omdat je bij een hypotheek aanvrage boven de 250.000 euro verplicht bent een erfelijkheidsonderzoek te laten verrichten. Zelfs je directe familieleden worden betrokken in dit onderzoek.

Mocht je kredietverlener inzage willen van je medisch dossier, geef dan alleen informatie over het soort kanker dat je hebt (gehad) en de vorm van erfelijke aanleg. Denk er vooral aan om deze toestemming uitsluitend schriftelijk te geven.

Bij de uitslag van je medische keuring heb je het recht eerst inzage te vragen aan de medisch adviseur. Mocht de strekking van het rapport je niet bevallen, dan kun je weigeren het rapport te laten doorsturen naar je hypotheekgever.

Het beste is een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen om problemen te voorkomen.  Denk aan eventuele boetes bij het niet nakomen van verplichtingen bij een hypotheek die je al hebt aangevraagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *