Kanker en herstel dankzij doorzettingsvermogen

doorzetten 2

Herstel dankzij doorzettingsvermogen.

Normaal spelen anders de dagelijkse ups en downs een rol. Halfvol of halfleeg glas en meer van dergelijke tegeltjes wijsheden die je niet gauw in je grafsteen zou laten beitelen.

De kunst is dan ook in deze periode optimaal met je beperkte  lichamelijke mogelijkheden om te gaan en proberen zeker je humor niet te verliezen. Wie van nature optimistisch is ingesteld heeft een streepje voor. De eeuwige zeurpiet krijgt onverwachts met echte problemen te maken en heeft niet geaccepteerd er mee om te gaan.

Het gebruiken van je energie voor herstel van je ziekte is nu het belangrijkste doel in je leven!

Besef echter wel dat niemand in je omgeving in dezelfde situatie verkeert. Zonder dat je het wilt, vervul je wel de rol om als voorbeeld te dienen voor je partner, naasten en vrienden. Haal hoe dan ook ergens de mentale kracht vandaan om te overleven.

Wordt pijn echt ondragelijk, vraag dan een hogere dosering pijnstillers. Geef dan een duidelijk cijfer aan voor de hevigheid van pijn aan de verpleegkundigen. Wellicht overbrug je dan de meest zware periode.

Zodra je aan de signalen voelt dat er enig sprake is van herstel, probeer dan geleidelijk te normaliseren zonder pijnstillers.

Pijnstillers onderdrukken ook je natuurlijke reacties van je lichaam

Jij bent zelf de graadmeter en niet de medische staf!

Later zal men waarderend over je spreken dat je vocht als een leeuw om te overleven. Redt je het niet, dan was je strijd tenminste heroïsch! Je zit dan hoe dan ook goed in de beoordeling. Je verliest als je de handschoen in de ring gooit. Dat vindt niemand meer leuk.

Kanker is een schaakpartij van medische behandelingen, conditie en wilskracht van de patiënt!

Maar jij bent de Koning tenslotte die niet verslagen wil worden ondanks de afmattende partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *