Sporten versterkt het immuniteitssysteem

voetballen

Sporten versterkt het immuniteitssysteem.

Voetballen is van oudsher een geliefde bezigheid. Twee eeuwen voor Christus werd er in China al gevoetbald. Tussen twee palen hing men een zijden doek met een gat er in om de leren bal doorheen te trappen. Dat was nog niet zo gemakkelijk!

Soms zie je bij een training deze variant wel eens opduiken. Of bij tv spelletjes om lachers op de hand te krijgen.

Sporten om kanker als tegenstander te overwinnen heeft een totaal andere impact!

Waarom helpt sporten tegen kanker?

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat intensief bewegen het immuniteits systeem versterkt en dat daardoor de afweer tegen ziekteverwekkers toeneemt.

Iedere dag ontstaan 300 tot 1000 kankercellen in ons lichaam. Begrijpelijk dat er een actief afweersysteem nodig is om dat allemaal weer op te ruimen.

Bijvoorbeeld: sporters hebben 50% minder kans op darmkanker omdat ze waarschijnlijk het voedsel beter verteren. Het blijft korter in de darmen en daardoor kunnen de schadelijke stoffen het slijmvlies van de darmen minder irriteren.

Een ruwe schatting is dat 50 tot 70 procent  van kanker ontstaat door een ongezonde levensstijl.

Veel roken, drinken, vet eten en weinig bewegen is daarvan meestal de oorzaak. Erfelijke aanleg, fanatiek in de zon gaan zitten en milieuvervuiling behoren mede tot de negatieve factoren.

Verantwoorde en uitgebalanceerde voeding in combinatie met regelmatig intensief sporten is een slimme tactiek om kans op kanker te minimaliseren. 

Sport ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *