Hardlopen en herstel van kanker.
Wie voor de eerste keer een marathon gaat lopen, doet er verstandig aan een fiks aantal voorbereidende trainingen te doen. Langzaam beginnen je hart, spieren, gewrichten en pezen te wennen aan de langdurig zware belasting. Je mind houdt gelijke tred met de toenemende belasting.
Als alles goed verloopt en je best een acceptabele tijd weet te scoren, is de weg vrij voor de volgende marathons. Na een aantal gelopen wedstrijden wordt de te halen tijd het meest belangrijk. Later vlakt dat gevoel enigszins af. Door de variatie van afstanden 10 , 15, 42, 50, 100 of meer kilometers, blijven er voldoende uitdagingen in het verschiet.
Hardlopen is tevens een graadmeter voor je gezondheid!
Elk griepje, verkoudheid of niet voldoende nachtrust zijn merkbaar in de resultaten van je wedstrijden of trainingen. Hardlopen is een erg intensieve sport en er is een goede conditie voor vereist. Een behoorlijk hoog calorieverbruik is zichtbaar het gevolg. Hardlopers zijn meestal mager. Elke kilo scheelt in snelheid.
Een negatief aspect van hardlopen is echter door te lopen als de conditie tijdelijk minder is of blijft. Je doorzettingsvermogen en mentale instelling veroorzaken een hogere pijngrens en grote tegenzin om te stoppen met hardlopen. Er moet wel heel wat aan de hand zijn om niet je loopschoenen aan te trekken.
Als in je familie kanker voorkomt, vergeet dan niet bij onverklaarbare achteruitgang van je tijden en conditie aan dit belangrijk aspect te denken. Sportartsen zullen daar niet zo snel naar vragen. Je huisarts misschien wel als deze gegevens in je medisch dossier vermeld staan.
Advies: ga naar je huisarts bij onverklaarbare achteruitgang van je looptijden. Wijs op de mogelijke erfelijke aanleg van kanker.
Wie weet ben je dan nog op tijd!
Dit is een site om informatie en tips te geven hoe je door slim managen maximale genezing kunt bereiken.