Operatie van darmkanker

opname

Darmkanker en behandelingen.

Zodra u te horen krijgt dat bij u kanker is geconstateerd, krijgt u te maken met een onrustige en onzekere periode. Bezoeken aan ziekenhuizen, specialisten, contact met uw huisarts en uiteraard daarna de vele onderzoeken met wel of niet gunstige uitslagen.

Via internet zoekt u waarschijnlijk zoveel mogelijk op over uw ziekte om u voor te bereiden op de consequenties. Mogelijk krijgt u zelfs te maken met een serie zware bestralingen of een langdurige chemo therapie.

Een drukke en onzekere tijd met vele vragen en adviezen!

Een advies heb ik persoonlijk gemist in die onzekere periode toen bij mij kanker werd geconstateerd: zorg asjeblieft voor een zo goed mogelijk lichamelijke conditie!

Als u al aan sport deed, ga er dan ook zo lang mogelijk mee door tot de opname in het ziekenhuis.

Uw lichamelijke  en mentale conditie is namelijk van groot belang om zo snel mogelijk te genezen of meer weerstand te kunnen bieden aan eventuele zware behandelingen. Door het langdurig liggen, het ongemerkt afvallen en achteruitgang van de spieren heeft u een goede conditie hard nodig.

Kom na de operatie zo snel mogelijk weer in de benen! Als het ziekenhuisvoedsel u niet goed bevalt, of als u vegetariër of veganist bent, vraag dan naar een diëtist van het ziekenhuis. Het gaat om uw welzijn, niet om de gewoonten van het keukenpersoneel of verpleegkundigen die uw eetgewoonten niet zo serieus nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *