Dodelijke cijfers

cijfers2

Jaarlijks 40.000 keer schade patiënten door vermijdbare medische fouten.

Volgens de Consumentenbond lopen jaarlijks zo’n 40.000 Nederlanders schade op door medische vermijdbare fouten in ziekenhuizen en 1950 patiënten hiervan overlijden.

Als je op internet gaat zoeken, vind je sterk verschillende cijfers over vermijdbare schade en mortaliteit van patiënten in ziekenhuizen. In deze onderzoeken mis je ter vergelijking de gegevens van ziekenhuizen in de Europese Gemeenschap.

Door het toenemend aantal kankerpatiënten en het financieel marginaliserend beleid van de Gezondheidsraad, blijft er voor de patiënt weinig anders over dan ziekenhuizen als medische supermarkten te gaan beschouwen om in zijn  essentiële overlevingsbehoefte te kunnen voorzien.

Het is dan ook aan te bevelen dat de overheid een keurmerk aan ziekenhuizen gaat toekennen.

Hierdoor wordt het voor patiënten meer inzichtelijk een ziekenhuis te kunnen kiezen waar medische bekwaamheid, acceptabel sterftecijfer, vereiste hygiene, klantvriendelijkheid en internationale samenwerking met ziekenhuizen gegarandeerd is.

Een kankerpatiënt heeft al minder overlevingskansen en is  daardoor des te meer afhankelijk van optimale zorg in ziekenhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *