Uitleg over kanker door specialisten

regieverpleegkundige

Uitleg over kanker door specialisten.

Na uitgebreide onderzoeken door specialisten zal er een behandelingsplan worden gemaakt voor het soort kanker dat je hebt. Voor jou is de overlevingskans in deze fase het meest belangrijk.

De reacties van kankerpatiënten zijn verschillend. Het type patiënt dat alles wil weten en uitvoerig navraag doet bij de specialisten. Een geheel anders ingestelde patiënt die de gang van zaken accepteert zonder zich al te veel in de ziekte te verdiepen.

De aandacht van de patiënt is vooral gefocust op het resultaat van de behandeling. De wens om te genezen van kanker zonder al te ernstige gevolgen is het meest voor de hand liggend.

Kankerpatiënten die tijdens de behandelingen ook nog  geïnteresseerd zijn in het ontstaan en werking van kanker die ze hebben, behoren tot een kleine minderheid.

Ontstaan van kanker lijkt voor een leek gemakkelijk te begrijpen. Roken, erfelijke aanleg, obesitas en veel drinken zijn bijvoorbeeld duidelijke oorzaken.

De ongeremde celdeling van kanker is een ongekend ingewikkeld proces. Het vergt specialistische en wetenschappelijke kennis om te begrijpen hoe de ongecontroleerde deling van lichaamscellen tot stand komt.

Voor de kankerpatiënten die energie en spirit hebben om zich in deze materie te verdiepen, is er een interessant boek verschenen.

Ed Roos, bijna veertig jaar lang onderzoeker aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, heeft een zeer lezenswaardig boek geschreven over het ontstaan en groei van kanker.

Recent ontwikkelde geneesmiddelen moeten  de eiwitten vernietigen die de kankercellen in leven houden. En de behandeling van kanker zal steeds meer gericht zijn op de zeer gevaarlijke tumorstamcellen.

Het boek sluit af  met de hoofdstukken: Het ideaal van een persoonlijke behandeling, De kosten van het kankeronderzoek en De toekomst. Fascinerend om te lezen door de zinvolle informatie voor kankerpatiënten.

Kanker simpel uitgelegd is een perfect boek om verhelderend inzicht te krijgen in het ontstaan en groei van tumoren.

Ed Roos 

Kanker simpel uitgelegd.

Bijlage met vaktermen

ISBN 978 90 5712 392 4

Uitgeverij Nieuwezijds Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *